Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen door opdrachtgevers

Onze ervaring leert dat we veel effectiever de juiste mensen voor jou als opdrachtgever kunnen vinden als we de gelegenheid hebben gehad om wat dieper in te gaan op de functie en de organisatiecultuur. Dit doen wij bij voorkeur via Teams maar telefonisch kan uiteraard ook. In dit gesprek proberen we zo helder mogelijk in kaart te brengen wat jullie als organisatie kenmerkt en wat de specifieke ins en outs van de vacature zijn. Een dergelijke intake duurt meestal circa 1 uur. Uiteraard is dit proces wat korter bij een eventuele vervolgopdracht.

We geloven er in dat het persoonlijke cv ook iets zegt over wie iemand is. Heel creatief of juist erg zakelijk. We sturen daarom dus altijd het originele cv van de kandidaat mee.

Elk concurrentiebeding bij een tijdelijk contract is in de basis nietig. Echter, er is een uitzondering: als in de arbeidsovereenkomst expliciet staat opgenomen waarom de werkgever werknemer wil houden aan een dergelijk beding (zeer specifieke geheime informatie/ een heel bijzonder uniek en alleen door werknemer uit te voeren project oid) dan zou het beding wel kunnen gelden. Maar dan nog moet de werkgever een wel zeer duidelijke en overtuigende reden hebben en dat ook aan bijvoorbeeld de rechter kunnen aantonen. Als er enigszins twijfel is, dan wordt de werknemer te veel benadeeld in zijn vrijheid en is het beding nietig.

We kunnen vacatures zeker ook geanonimiseerd plaatsen, dat gebeurt vaak. Ook kunnen we ‘onder de radar’ zoeken zonder te adverteren.

Jazeker, dat kan altijd. We hebben grote en relevante ervaring als het gaat om organisatieontwikkeling en HR en maken graag een uurtje tijd voor je vrij. Op het moment dat het meer dan een uurtje meedenken wordt, kunnen we een op maat gemaakt voorstel doen om jullie meer gestructureerd verder te helpen. Dit kan een quick scan van de hele organisatie zijn of een wat groter organisatie ontwikkeltraject zijn.

In principe werven we vast personeel, maar als de behoefte anders ligt dan kunnen we altijd meedenken in de vorm van een maatwerkoplossing.

Ja wij werken op basis van no cure no pay. Exclusiviteit is voor ons niet nodig om ons maximaal in te spannen voor het gewenste resultaat. En we snappen het volkomen als je er voor kiest om – naast met ons kantoor – met nog een wervingspartij samen te werken of zelf bepaalde acties uitvoert.

Wij begeleiden het proces tot aan het tekenen van de arbeidsovereenkomst. Daarna houdt onze bemoeienis zo goed als op. Mogelijk dat we nog even contact hebben als je nieuwe medewerker  enkele weken aan het werk bent. Je mag ons altijd even contacten als je vragen of opmerkingen hebt.

In principe doen wij geen referentiechecks. Deze worden normaal gesproken door de nieuwe werkgever zelf gedaan. Maar als wij je hierbij kunnen assisteren dan doen we dit graag.

Dit komt zo nu en dan voor. Wij benaderen graag in alle discretie deze personen voor jou om te polsen in hoeverre ze een overstap naar jouw organisatie ambiëren.

Nee, dat kunnen wij niet doen. Kandidaten – waar deze ook werkzaam zijn – moeten kunnen vertrouwen op onze discretie.

Nee, wij leveren geen garantie op een geplaatste kandidaat. Ik de plaats daarvan participeren wij deels mee in het risico dat werkgever neemt door de tweede helft van onze declaratie pas in te dienen na verloop van de wettelijke proeftijd – en de kandidaat blijft in dienst.

Nee in principe niet, tenzij zij actief aangeven op bijvoorbeeld sociale media dat ze open staan voor een nieuwe functie.

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures

Interesse in: