Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen door opdrachtgevers

Noodzakelijk is een heel groot woord, maar onze ervaring is dat we veel effectiever de juiste mensen voor jou als opdrachtgever kunnen vinden als we de gelegenheid hebben gehad om even wat dieper in te gaan op de functie en de organisatiecultuur. Dit kan ook telefonisch uiteraard, maar door bij jullie langs te komen zien we ook hoe mensen met elkaar samenwerken, hoe jullie gehuisvest zijn etc. Dat maakt ons verhaal naar potentiele kandidaten sterker.

We geloven er in dat het persoonlijke cv ook iets zegt over wie iemand is. Heel creatief of juist erg zakelijk. We sturen daarom dus altijd het originele cv van de kandidaat mee.

Elk concurrentiebeding bij een tijdelijk contract is in de basis nietig. Echter, er is een uitzondering: als in de arbeidsovereenkomst expliciet staat opgenomen waarom de werkgever werknemer wil houden aan een dergelijk beding (zeer specifieke geheime informatie/ een heel bijzonder uniek en alleen door werknemer uit te voeren project oid) dan zou het beding wel kunnen gelden. Maar dan nog moet de werkgever een wel zeer duidelijke en overtuigende reden hebben en dat ook aan bijvoorbeeld de rechter kunnen aantonen. Als er enigszins twijfel is, dan wordt de werknemer te veel benadeeld in zijn vrijheid en is het beding nietig.

We kunnen vacatures zeker ook geanonimiseerd plaatsen, dat gebeurt vaak. Ook kunnen we ‘onder de radar’ zoeken zonder te adverteren.

Jazeker, dat kan altijd. We hebben grote en relevante ervaring als het gaat om organisatieontwikkeling en HR en maken graag een uurtje tijd voor je vrij. Op het moment dat het meer dan een uurtje meedenken wordt, kunnen we een op maat gemaakt voorstel doen om jullie meer gestructureerd verder te helpen. Dit kan een quick scan van de hele organisatie zijn of een wat groter organisatie ontwikkeltraject zijn.

In principe werven we vast personeel, maar er is altijd ruimte voor het maken van maatwerkoplossingen.

Jazeker, we hebben een goed netwerk van interim professionals om ons heen. Ook hier bemiddelen we graag in.

Wij begeleiden het proces tot aan het tekenen van de arbeidsovereenkomst. Daarna houdt onze bemoeienis zo goed als op. Mogelijk dat we nog even contact hebben als je nieuwe medewerker  enkele weken aan het werk bent. Je mag ons altijd even contacten als je vragen of opmerkingen hebt.

Ja, dat kan. Hier kan een separate prijsopgaaf voor worden gedaan.

De ervaring leert dat werken op basis van exclusiviteit het proces zeer ten goede komt. De afstemming is eenduidiger, de lijnen zijn korter, dezelfde kandidaten worden nier door verschillende partijen benaderd wat verwarring en gedoe op kan leveren etc. Maar als jij als opdrachtgever om redenen wil dat we wel in concurrentie werken, dan kunnen we daar zeker over in gesprek.

Wij werken met vaste tarieven, die voor iedereen gelden. Wel zo fair.

Dit komt zo nu en dan voor. Wij benaderen graag in alle discretie deze personen voor jou om te polsen in hoeverre ze een overstap naar jouw organisatie ambiëren.

Nee, dat kunnen wij niet doen. Kandidaten – waar deze ook werkzaam zijn – moeten kunnen vertrouwen op onze discretie.

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures

Interesse in: