Werving en selectie

In onze beleving is een goed lopend werving- en selectieproces een samenspel tussen opdrachtgever en ons kantoor. Uiteraard neemt Real Estate Recruiters zo veel mogelijk werk van het wervingstraject uit handen van opdrachtgever, maar wij kunnen het niet alleen. Het proces begint bij het goed leren kennen van opdrachtgevers. Dit doen we door een uitgebreid kennismakingsgesprek, vaak via Teams. Ook het over en weer maken van goede afspraken hoort hierbij. Op basis van de input van onze opdrachtgevers maken wij de vacatureteksten.

Via diverse kanalen werven wij vervolgens kandidaten die zo dicht mogelijk liggen bij de wensen en uitgangspunten van onze opdrachtgevers. Ook de eerste selectie verzorgen wij. Wij doen de eerste kennismaking en stellen de kandidaten die goed lijken aan te sluiten vervolgens voor. Geregeld verrassen wij onze opdrachtgevers met een heel goede kandidaat die op het eerste gezicht niet leek aan te sluiten. Tenslotte is het de opdrachtgever die de selectie doet middels één of meerdere gesprekken en vervolgens de kandidaat in dienst neemt. Op het gebied van arbeidsvoorwaarden bieden wij advies en ondersteuning als dit gewenst is.

Het proces van werving en selectie

  • Voordat we starten, maken we heldere afspraken over de samenwerking in het proces.
  • We stellen op basis van de gekregen input een vacaturetekst op. Deze is er op gericht om zo veel mogelijk kandidaten geïnteresseerd te krijgen.
  • We publiceren de vacature op onze website, op vacatureplatforms en op social media.
  • De vacature gaat ook mee in onze nieuwsbrief naar mensen die een carrièrestap willen zetten en bij ons staan ingeschreven.
  • Als we de juiste kandidaat nog niet kennen, gaan we hier actief naar op zoek.
  • We voeren kennismakingsgesprekken en maken een voorselectie.
  • We presenteren de geselecteerde kandidaten aan opdrachtgever. Dit doen wij via een uitgebreide omschrijving van de kandidaat inclusief inzage in het (huidige of gewenste) pakket aan arbeidsvoorwaarden en het cv zoals aangeleverd door de persoon in kwestie.
  • Vervolgens is het selectieproces en het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden aan de opdrachtgever. Wij ondersteunen en adviseren uiteraard graag bij dit traject.

 

Meer weten?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem voor meer informatie contact op met:

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures

Interesse in: